پایه سنوات و پایه سنوات تجمیعی

پایه سنوات و پایه سنوات تجمیعی یکی از آیتم‌های مهم حقوق دستمزد به شمار می‌آید که به‌عنوان ترمیم‌کننده مزد به کارگران و کارمندان بخش دولتی و خصوصی پرداخت می‌شود؛ بااین‌حال اکثر حسابدارها در نحوه محاسبه و شروط تعلق‌گرفتن آن دچار ابهام می‌شوند به همین علت آکادمی لیزان مقاله‌ای را دراین‌خصوص برای شما عزیزان آماده کرده است.

پایه سنوات چیست؟

پایه سنوات یکی از آیتم‌های لیست حقوق و دستمزد می‌باشد که مبلغ آن هر ساله توسط شورای‌عالی کار مشخص می‌شود. از پایه سنوات به‌عنوان ترمیم‌کننده مزد هم یاد می‌شود به‌خاطر این که مبلغ حقوق پرسنل را ترمیم یا اصطلاحاً افزایش می‌دهد.

شرط تعلق‌گرفتن پایه سنوات چیست؟

پایه سنوات به پرسنلی پرداخت می‌شود که بیش از یک سال سابقه کار در آخرین کارگاه را داشته باشند؛ اصطلاحاً از ابتدای سال دوم فعالیت پایه سنوات به کارگران تعلق خواهد گرفت

به‌عنوان‌مثال فرض کنید کارگری از ابتدای سال 1400 در یک کارگاه مشغول به کار بوده است. سال 1401 پایه سنوات به این کارگر تعلق نمی گیرد اما از ابتدای سال 1402 مبلغی تحت عنوان پایه سنوات باید در فیش حقوق و دستمزد این کارگر موجود باشد.

مبلغ پایه سنوات چقدر است؟

همان‌طور که در بالا اشاره شد مبلغ پایه سنوات هر ساله توسط شورای‌عالی کار مشخص و مصوب می‌گردد که این عدد در سال 1403 روزانه مبلغ 7،000 تومان می باشد؛ اما توجه داشته باشید این مبلغ به ازای روزهای کارکرد به کارگران تعلق میگیرد مثلا اگرکارگری 20 روز در ماه کارکرد داشته باشد مبلغ پایه سنوات وی در سال 1403 برابر خواهد بود با 140،000 تومان. اگر تمام روزهای ماه 30 روزه را حضور داشته باشد مبلغ آن 210،000 تومان و اگر تمام روزهای ماه 31 روزه را حضور داشته باشد مبلغ آن 217،000 تومان خواهد بود.

اگر کارگری بیش از 1 سال سابقه کار داشته باشد و بعدا کارگاه را ترک کند و سپس مجددا به کارگاه برگردد و مشغول به کار شود، آیا پایه سنوات وی قطع می شود؟

جواب این سؤال بله است. اگر شخصی مستحق دریافت پایه سنوات باشد و به هر دلیل کارگاه را ترک نماید و مجدداً به کارگاه برگردد و شروع به فعالیت کند، پایه سنوات مجدداً به وی تعلق خواهد گرفت.

پایه سنوات تجمیعی چیست؟

قبل از پاسخ به این سؤال حتماً ویدیوی زیر را مشاهده کنید بعداً به تفسیر مفهوم پایه سنوات تجمیعی خواهیم پرداخت

پایه سنوات تجمیعی یکی از مباحث مهم در تهیه فهرست حقوق دستمزد می‌باشد که اکثر حسابدارها آن را به‌درستی محاسبه نمی‌کنند. کارگران از ابتدای سال سوم فعالیت فقط مبلغ پایه سنوات آن سال را دریافت نمی‌کنند علاوه بر مبلغ پایه سنوات در سال مذکور، مبلغ پایه سنوات آنان در سال قبل ضرب درصد افزایش سایر سطوح مزدی می‌شود سپس جمع این دو عدد، مبلغ پایه سنوات تجمیعی کارگر خواهد بود. پس کارگرانی که سابقه کار مختلفی دارند مبلغ پایه سنوات تجمیعی متفاوتی دریافت خواهند کرد.

برای این که شما درگیر محاسبات نشوید. کارشناسان آکادمی لیزان مبلغ پایه سنوات تجمیعی را برای تمامی سال‌های مختلف کارکرد محاسبه کرده‌اند شما باتوجه‌به میزان سابقه خود در آن کارگاه می‌توانید مبلغ پایه سنوات تجمیعی خود را مشاهده فرمایید.

آیا پایه سنوات مشمول بیمه و مالیات می‌باشد؟

بله این آیتم هم مشمول بیمه و هم مشمول مالیات می‌باشد. در ضمن توجه داشته باشید که در تمامی محاسبات از جمله محاسبه مزد مبنا و حق‌السعی پایه سنوات دخیل است.

تفاوت پایه سنوات با حق سنوات چیست؟

همان‌طور که اشاره شد پایه سنوات فقط به کارگرانی تعلق خواهد گرفت که بیش از یک سال سابقه کار در آخرین کارگاه را داشته باشند؛ اما حق سنوات یا مزایای پایان خدمت کارکنان به‌تمامی کارگران و پرسنل در پایان هر سال پرداخت می‌شود که مبلغ آن هم برابر است با یک ماه از آخرین مزد مبنای دریافتی کارگر.

همچنین توجه داشته باشید که حق سنوات برخلاف پایه سنوات هم معاف از مالیات است هم معاف از بیمه.

سخن پایانی

در این مقاله با مفهوم پایه سنوات و پایه سنوات تجمیعی آشنا شدیم و هر نکته‌ای که ممکن بود برای شما مخاطبین عزیز آکادمی لیزان مفید باشد را تشریح کردیم.

برای آموزش کامل حقوق و دستمزد سال 1403 به شما پیشنهاد می کنیم دوره زیر را مشاهده فرمایید

حقوق و دستمزد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *