منابع کنکور ارشد حسابداری 1404

مقدمه:

در این مقاله از آکادمی لیزان قصد داریم مطالب مختصری دررابطه‌با مقطع کارشناسی‌ارشد حسابداری، گرایش‌های این مقطع و سؤالات پرتکرار شما دراین‌رابطه در ایران بیان نماییم؛ سپس منابع درسی لازم جهت مطالعه برای کسب رتبه عالی در این آزمون مهم را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

مزایای تحصیل در کارشناسی‌ارشد:

تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد حسابداری ورود شما به تحصیلات تکمیلی این رشته و مقدمات تبدیل شما از یک کارشناس صرف به یک منتقد و صاحب‌نظر در حوزه حسابداری است. تقریباً در تمام دنیا، آن چیزی که برای انجام حسابداری در حرفه و بازار کار لازم است در مقطع کارشناسی تدریس می‌گردد، پس انتظار نداشته باشید دروس مقطع کارشناسی‌ارشد به‌صورت مستقیم، مرتبط به نحوه عمل و ثبت‌های حسابداری در بازار کار باشد. شما در مقطع کارشناسی یاد گرفته‌اید که حسابداری را چگونه انجام دهید، در مقطع کارشناسی‌ارشد حسابداری یاد می‌گیرد که چرا حسابداری را این‌گونه انجام می‌دهید، چه روش‌های جایگزین دیگری وجود دارد و آیا امکان ارتقای این روش‌ها وجود دارد یا خیر. پس در مقطع کارشناسی‌ارشد مفاهیم نظری و تئوری‌های پشتوانه انجام ثبت‌ها، انتخاب از بین رویه‌ها و تهیه گزارش‌ها را یاد می‌گیرید و می‌توانید با دیدی بسیار عمیق‌تر نحوه انجام عمل در حسابداری را مورد بررسی قرار دهید، فرایند استانداردگذاری در حسابداری، ماهیت، کارکرد و همچنین محدودیت‌های آن را درک کنید و همچنین با جدیدترین تئوری‌ها، مفاهیم و شیوه‌های ارائه اطلاعات در حسابداری مالی، حسابداری مدیریت، حسابرسی و… آشنا خواهید شد.  تحصیل در مقطع ارشد به دلیل افزایش سطح تحلیل شما هم فرصت‌های شغلی بیشتری برای شما فراهم کرده، هم شما را با پژوهش در زمینه حسابداری و مالی آشنا نموده و هم پیش‌نیازی است برای ورود به مقطع دکتری حسابداری.

گرایش‌های رشته حسابداری در مقطع کارشناسی‌ارشد:

  • حسابداری

این گرایش از رشته حسابداری در مقطع ارشد از دیرباز در دانشگاه‌های ایران دایر بوده است. اگر چه در این گرایش، دروسی مرتبط با حسابداری مدیریت، حسابرسی و حسابداری بخش عمومی نیز خوانده می‌شود؛ اما می‌توان گفت که سهم درس‌های مربوط به حسابداری مالی شامل دروس مرتبط با تئوری حسابداری، استانداردهای حسابداری ایران و بین‌المللی، حاکمیت شرکتی و درمجموع دروس مرتبط با گزارشگری مالی بیشتر است.  

  • حسابرسی

هدف این گرایش از رشته حسابداری در مقطع کارشناسی‌ارشد، آموزش نیروی انسانی متخصص و موردنیاز شامل حسابرسان مستقل و داخلی برای بخش دولتی، خصوصی و تعاونی و مؤسساتی نظیر دیوان محاسبات، مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی، سازمان حسابرسی، سازمان امور مالیاتی، بورس اوراق بهادار، شرکت‌هایی که سهام آنها در بورس اوراق بهادار معامله می‌شود، بانک‌های دولتی و خصوصی، وزارتخانه‌ها، شرکت‌های دولتی، تعاونی و خصوصی می‌باشد. بیش از 11 واحد از مجموع 32 واحد درسی مقطع ارشد در این گرایش مربوط به مفاهیم نظری و همچنین موارد عملی مربوط به رشته حسابرسی است.  

  • حسابداری مدیریت

در این گرایش از رشته حسابداری در مقطع ارشد، تمرکز اصلی بر دروس حسابداری مدیریت یعنی تهیه اطلاعات برای افراد درون‌سازمانی و مدیریت شرکت است. در این گرایش علاوه بر دروس تئوری حسابداری و دروس مرتبط با سایر گرایش‌ها، بیش از 12 واحد درسی 32 از واحد مقطع ارشد، مربوط به حسابداری مدیریت و سایر موارد مربوط به گزارشگری و تصمیم‌گیری‌های درون‌سازمانی می‌باشد.

  • حسابداری بخش عمومی

در سال‌های اخیر پاسخگویی مالی و عملیاتی حاکم بر منابع عمومی که از چند دهه قبل در دستور کار دولت‌های کشورهای توسعه‌یافته قرار گرفته بود و به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین وظایف نهادهای بزرگ بخش عمومی اغلب کشورهای توسعه‌یافته مورد پذیرش قرار گرفته است در فرآیند ایفا و ارزیابی مسئولیت از طریق افشای کامل اطلاعات مالی و عملکردی است و عموم مردم و نمایندگان قانونی آنها محقق به ارزیابی این مسئولیت هستند. هدف این گرایش از رشته حسابداری، تربیت نیروهای متخصص نهادهای بزرگ بخش عمومی نظیر دولت و دستگاه‌های اجرایی تابعه نهادهای عمومی غیردولتی نظیر شهرداری‌ها و نهادهای انقلاب اسلامی و نهادهای نظارتی نظیر دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور است؛ بنابراین فارغ‌التحصیلان ارشد حسابداری بخش عمومی فرصت‌های شغلی بسیار زیادی در نهادها و سازمان‌های فوق خواهند داشت، مشابه سایر گرایش‌ها. در این گرایش نیز بیش از 12 واحد درسی مربوط به مفاهیم و روش‌های گزارشگری در بخش عمومی اختصاص‌داده‌شده است.

همچنین برای مطالعه بیشتر دررابطه‌با انواع گرایش‌ها و شاخه‌های رشته حسابداری می‌توانید به این مقاله مراجعه نمایید.

 

جدول ضرایب:

 

بهترین دانشگاه‌های ایران در رشته حسابداری:

در ایران دانشگاه‌های بسیار خوب و ممتازی برای تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد حسابداری وجود دارند که اساتید خبره و صاحب‌نظری در آن‌ها مشغول به فعالیت هستند. از جمله این دانشگاه‌ها می‌توان به دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تربیت‌مدرس، دانشگاه الزهرا، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه شیراز، دانشگاه اصفهان، دانشگاه مشهد، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران و… اشاره نمود.

منابع پیشنهادی:

زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)

  • انگلیسی برای دانشجویان رشته حسابداری (English for the students of accounting)، تألیف داود قوامی، انتشارات سمت
  • زبان عمومی زیر ذره‌بین جلد ۱ (واژگان)؛ هادی جهانشاهی/ الناز یوسف‌زاده؛ انتشارات نگاه دانش
  • زبان عمومی زیر ذره‌بین جلد ۲ (گرامر)؛ هادی جهانشاهی/ الناز یوسف‌زاده؛ انتشارات نگاه دانش
  • زبان عمومی زیر ذره‌بین جلد ۳ (تست واژگان)؛ هادی جهانشاهی/ الناز یوسف‌زاده؛ انتشارات نگاه دانش

 

ریاضی و آمار:

  • ریاضیات عمومی امید محمودیان (انتشارات نگاه دانش)
  • ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت و حسابداری، تألیف هادی رنجبران (انتشارات اثبات)
  • آمار و کاربرد آن در مدیریت (جلد ۱ و ۲)، تالیف عادل آذر و منصور مؤمنی و سعید جعفری (انتشارات سمت)
  • آمار و احتمالات ارشد زیر ذره‌بین محسن طورانی (انتشارات نگاه دانش)

 

حسابداری مالی:

حسابداری مالی شامل دروس اصول حسابداری 1 و 2 – حسابداری میانه 1 و 2 – حسابداری پیشرفته 1 و 2 – مباحث جاری در حسابداری و استانداردهای حسابداری می باشد.

منابع پیشنهادی برای درس حسابداری مالی در کنکور کارشناسی ارشد:

  • مروری جامع بر حسابداری مالی جلد ۱ و ۲ (نویسندگان: ایرج نوروش، ساسان مهرانی، غلامرضا کرمی، محمد مرادی) (انتشارات: نگاه دانش)
  • ۲۰۰۰ سوال چهارگزینه‌ای حسابداری مالی (نویسندگان: غلامرضا کرمی/ محمد مرادی) (انتشارات: نگاه دانش)
  • مفاهیم نظری گزارشگری مالی و مجموعه استانداردهای حسابداری مالی مصوب سازمان حسابرسی ایران
  • اصول حسابداری 1 و 2 یدالله تاری وردی یا جمشید اسکندری ( برای این منبع می توانید از آموزش ویدیویی آکادمی لیزان نیز استفاه نمایید)

 

حسابداری صنعتی:

حسابداری صنعتی شامل دروس: حسابداری صنعتی (بهایابی) 1 ، حسابداری صنعتی (بهایابی) 2 و حسابداری صنعتی 3 (مبانی حسابداری مدیریت) می باشد.

منابع پیشنهادی برای درس حسابداری صنعتی در کنکور کارشناسی ارشد:

  • حسابداری صنعتی 1 محمدقسیم عثمانی (انتشارات ترمه)
  • حسابداری صنعتی 2 و 3 جمشید اسکندری (انتشارات فرشید)
  • مروری جامع بر حسابداری صنعتی جلد 1 و 2  ایرج نوروش، غلامرضا کرمی، جلال وافی، سلمان بیک بشرویه (انتشارات نگاه دانش)
  • بانک سوالات چهار گزینه‌ای حسابداری صنعتی غلامرضا کرمی و حمید حسینی‌‎نژاد (انتشارات نگاه دانش)

باتوجه‌به این که یادگیری درس حسابداری صنعتی از طریق کتاب بسیار سخت و دشوار می‌باشد، لذا آکادمی لیزان برای این درس اقدام به تهیه آموزش حسابداری صنعتی 1 و 2 نموده است که طی آن تمامی سرفصل‌ها از طریق مثال‌ها و تست‌های متعدد به‌صورت ویدیویی توضیح داده شده است. می‌توانید از لینک زیر قسمت‌هایی از این آموزش را مشاهده فرمایید.

 

حسابرسی:

حسابرسی در کنکور کارشناسی‌ارشد حسابداری شامل اصول حسابرسی 1، اصول حسابرسی 2 و استانداردهای حسابرسی مصوب سازمان حسابرسی ایران می باشد.

منابع پیشنهادی برای درس حسابرسی در کنکور کارشناسی‌ارشد:

  • مروری جامع بر حسابرسی ایرج نوروش، غلامرضا کرمی، مجید شهبازی (انتشارات نگاه دانش)
  • ۲۰۰۰ سؤال چهارگزینه‌ای حسابرسی غلامرضا کرمی و مجید شهبازی (انتشارات نگاه دانش)

 

حسابداری و حسابرسی بخش عمومی:

این درس شامل مبانی حسابداری بخش عمومی، حسابداری و حسابرسی بخش عمومی و استانداردهای حسابداری بخش عمومی می باشد.

منابع پیشنهادی برای درس حسابداری و حسابرسی بخش عمومی در کنکور کارشناسی ارشد:

قبل از سال 1394 بهترین منبع برای درس فوق، کتاب ارزشمند حسابداری و کنترل های مالی دولتی اثر دکتر جعفر باباجانی بود؛ اما بعد از تدوین استانداردهای بخش عمومی منبع مناسبی برای پوشش تمامی مطالب در دسترس نمی باشد. با توجه به آنکه بیش از 70 درصد سوالات مطرح شده در این درس در سنوات گذشته مربوط به حسابداری دولتی 1 بوده است لذا آکادمی لیزان اقدام به تهیه دوره حسابداری بخش عمومی به صورت ویدیویی نموده است که از طریق لینک زیر میتوانید قسمت هایی از این آموزش را مشاهده نمایید.

 

 

همچنین داوطلبان عزیز برای تسلط بیشتر می توانند استانداردهای حسابداری بخش عمومی را نیز مطالعه نمایند.

 

اصول تنظیم و کنترل بودجه:

برای درس اصول تنظیم و کنترل بودجه منبع زیر پیشنهاد می گردد:

  • مالیه عمومی و بودجه، مدرسان شریف

سخن پایانی:

در این مقاله از آکادمی لیزان تلاش کردیم به سؤالات و دغدغه‌های شما داوطلبین عزیز کنکور کارشناسی‌ارشد حسابداری دررابطه‌با معرفی گرایش‌های این رشته در مقطع ارشد، منابع درسی لازم برای موفقیت در آزمون، ضرایب هر کدام از درس‌ها برای هر گرایش و دانشگاه‌های برتر ایران در رشته حسابداری پاسخ دهیم. در صورت هرگونه سؤالی دراین‌ارتباط می‌توانید نظر خودتان را کامنت کنید.

3 thoughts on “منابع کنکور ارشد حسابداری 1404

  1. سیدمحمد امیری says:

    من همش سردرگم بودم که اصلا چرا باید ارشد حسابداری بخونم
    ولی با این توضیحاتتون کاملا هدفم شفاف شد و منابع رو هم به درستی متوجه شدم که چه چیزهایی برای آزمون میاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *